Deeconoom » Specials » Vakantie argentinie
Deeconoom: Informatie van A tot Z

Bijzondere bestemmingen in Argentinië

Bijzondere bestemmingen in Argentinië Argentinië is een prachtig vakantieland. Het immens grote land biedt een gevarieerd landschap voor natuurliefhebbers en goed toegankelijke natuurattracties. De hoofdstad Buenos Aires biedt cultuur en vermaak. In andere steden kun je kennismaken met de Spaans koloniale historie. In dit moderne land kun je gemakkelijk reizen, maar het is relatief duur. Toch zijn onafhankelijke budgetreizen mogelijk, mits je je goed voorbereid en informeert. Al met al is Argentinië vooral een vakantieland voor reizigers die ruim de tijd hebben.
Argentinië / Bron: United States Central Intelligence Agency, Wikimedia Commons (Publiek domein)Argentinië / Bron: United States Central Intelligence Agency, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Argentinië

Net als Nieuw Zeeland is Argentinië een land waar je in één (lange) vakantie een sterk uiteenlopende natuur en zowat alle klimaatzones kunt bezoeken. De hoofdstad Buenos Aires heeft een kosmopolitische uitstraling en is het culturele hart van het land. In het achterland van Buenos Aires, de noordelijke helft van het land, vind je de vruchtbare pampa’s en de gaucho’s cultuur. Daar vind je ook de oud-koloniale steden, zoals de studentenstad Cordoba, de wijnstad Mendoza en Salta aan de voet van de Andes. In het noordoosten zijn de watervallen van Igauzu en het subtropische regenwoud een belangrijke toeristische trekpleister. Het dunbevolkte Patagonië in het zuiden en het Andesgebergte is bij uitstek een gebied voor natuurliefhebbers. Vanuit bijvoorbeeld El Calafate kun je de Perito Morenogletsjer bezoeken en het stadje El Chalten biedt prachtige wandelroutes aan de voet van de Andes. Ushuaia in Vuurland, het zuidelijkste puntje van Argentinië, is het vertrekpunt van cruises naar Antarctica.

Reizen in Argentinië

Argentinië is een modern land, dus reizen is vrij eenvoudig. Het helpt als je Spaans spreekt, maar in toeristische centra kun je je met Engels ook goed redden. Vooral jongeren spreken over het algemeen goed Engels. Rondreizen gaat het gemakkelijkst per bus of per vliegtuig. Er is een uitgebreid netwerk van betaalbare langeafstandsbussen. De belangrijkste steden hebben een vliegveld. Een auto huren is relatief duur en de grote afstanden maken een huurauto niet het meest ideale transportmiddel.

De prijzen in Argentinië zijn over het algemeen lager dan in Nederland. Toch is reizen in Argentinië relatief duur, zeker in vergelijking met minder ontwikkelende landen op het continent. Dit komt bijvoorbeeld omdat in sommige toeristengebieden, zoals Patagonië, in het zomerseizoen het inkomen voor het hele jaar moet worden verdiend. Dit maakt bijvoorbeeld de accommodatie relatief prijzig. Daarnaast betalen buitenlanders hogere tarieven voor binnenlandse vluchten en musea. De enorme afstanden zorgen ervoor dat je relatief veel tijd en geld kwijt bent aan reizen. Al met al is Argentinië als vakantieland vooral geschikt voor reizigers die veel tijd hebben of veel geld hebben te besteden.
Wandelroutes in Argentinië: El Chaltén in Patagonië

Wandelroutes in Argentinië: El Chaltén in Patagonië

El Chaltén is dé uitvalsbasis voor mooie wandeltochten in Argentijns Patagonië. Het is een klein dorp aan de voet van de Andes. Er zijn wandelroutes voor wandelaars van elk niveau: van enkele uren tot…
Argentinië: Laat je betoveren door de watervallen van Iguazu

Argentinië: Laat je betoveren door de watervallen van Iguazu

De watervallen van Iguazu zijn een ervaring die je niet licht vergeet. Het complex van watervallen op de grens van Argentinië en Brazilië is één van de grootste in de wereld. Het geraas en de aanblik…
Rondreis Argentinië: El Calafate en Perito Morenogletsjer

Rondreis Argentinië: El Calafate en Perito Morenogletsjer

Het toeristenstadje El Calafate is de uitvalsbasis voor excursies naar de Perito Morenogletsjer, één van de indrukwekkendste natuurattracties van Argentinië. Misschien wel van de hele wereld. De kans…
Gepubliceerd door Deeconoom op 19-09-2017, laatst gewijzigd op 19-09-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: RonnyK, Pixabay
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Argentina
Schrijf mee!